Over ons


Lezers en makers over
De Andere Krant.


“Onze kernwaarden zijn integriteit, verbinding en kwaliteit. Voor zoveel mogelijk mensen hopen we “Mijn Krant” te worden.”
- Sander Compagner
Oorsprong
Mijn krant

De oorsprong van De Andere Krant

De eerste editie van De Andere Krant werd uitgegeven in maart 2018. De initiatiefnemers, Madeleine Klinkhamer, Rens van der Bulck en Sander Compagner zochten naar een methode om het publieke debat te verbreden. Een manier om de andere kant van onderwerpen en thema’s te belichten waar in de toen bestaande pers geen ruimte voor was en nog steeds niet is.

In de huidige pers en vooral in het Nederlandse perslandschap is er op ontzettend veel onderwerpen uniformiteit in de berichtgeving. Over afwijkende meningen, zienswijzen of invalshoeken wordt niet gerapporteerd waardoor het Nederlandse publiek een eenzijdig beeld van de werkelijk krijgt. De afwijker van de norm wordt weggezet als complotdenker, rechts, ontkenner of krijgt een ander stigma opgeplakt.

Bij De Andere Krant hebben we de wijsheid en waarheid niet in pacht maar geloven we heilig dat alle zienswijzen een plek mogen hebben. We laten ons geen taboes opleggen en geloven in een vrij en pluriform debat. We zij altijd aanspreekbaar op dat wat we publiceren en horen het graag wanneer we zaken toch niet kloppend blijken te zijn.

Missie en kernwaarden

De Andere Krant is goed wijs. We willen bijdragen aan een wereld waar iedereen in vrijheid en harmonie met elkaar en onze leefomgeving omgeving kan leven. We hebben drie kernwaarden waaraan we al onze uitingen toetsen; Integritiet, Verbinding en Kwaliteit.

De financiën van De Andere Krant

De Andere Krant is een totaal onafhankelijke uitgave. De financiering van de redactie en het drukwerk wordt opgebracht door abonnementen, verkoop en donaties. Sinds de start van De Andere Krant wordt er volop gespeculeerd hoe we onze operatie financieren. Het eerste thema was Rusland wat voor verschillende media een reden is geweest om een Russische connectie te suggereren. We hebben nog nooit enige roebel ontvangen. Onze belangrijkste kernwaarde is integriteit en dat is ook van toepassing op onze financiële huishouding.

Goed Wijs

Lefonderzoekgoedintegerwijsonafhankelijkverbindingwaarheid

Wekelijks het nieuws

Actueel nieuws, achtergronden, collumns, interviews en opinie en ook aandacht voor de positieve ontwikkelingen van deze tijd.

Kranten

Écht onafhankelijk

De Andere Krant is daadwerkelijk onafhankelijk. We belichten alle thema’s die volgens ons relevant zijn zonder dogma’s of taboes.

Kritisch en Inspirerend

We zijn kritisch en staan open voor kritiek. We geven ruim aandacht aan inspirerende en creatieve oplossingen voor de problemen van onze tijd.


Daily Lama
Dit zeggen onze lezers
Sanae
Ik ben Sanae en ik wil een krant die anders durft te zijn.
Frank
Ik ben Frank en ik wil een krant die aandacht besteedt aan onze rechten en de rechtsstaat.
Claire
Ik ben Claire en ik wil een krant die censuurvrij en onafhankelijk is.


Steun ons

De Andere Krant is met een minimaal budget gerealiseerd. Alle auteurs werken belangeloos mee. De kosten voor de organisatie, het redactiewerk, de vormgeving en de drukkosten moeten we middels donaties, bestellingen en abonnementen terugverdienen.
Doneer met Ideal
€:


Stichting KnowledgeMatters Rekening: NL03TRIO0198093675 OVV - DeAndereKrant

De redactie

De Andere Krant wordt wekelijks groter. Journalisten die eerder bij traditionele kranten hebben gewerkt melden zich en sinds 2018 hebben we een groot netwerk van onafhankelijke journalisten, onderzoekers en wetenschappers opgebouwd.

De Columnisten

Wekelijk geven een aantal vaste columnisten hun kijk op de actualiteit. Over medische zaken, juridische kwesties en meer.

De organisatie

Naast de redactie is er een team van zeer betrokken personen werkzaam bij De Andere Krant. Iedereen die met ons werkt is een professional en is tegelijkertijd doordrongen van het belang van een uitgave zoals De Andere Krant.

AK
Volg Ons:       Instascam   LifeLog   LinkedOut   Twatter   YouLose

©2022 De Andere Krant B.V. i.o., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.