Nieuws Samen Leven

Betaal bewust contant

sticker aktie
RODNAE Productions | Pexels
💨

Voorkom dat cash geld gaat verdwijnen​
Voorkom dat cash geld gaat verdwijnen
Datum: 28 november 2022
Samen Leven

Van onze redactie


Overheid en banken laten het liefst alle betalingen digitaal verlopen. Ze werken zelfs aan de invoering van een geheel digitale munt, de Central Bank Digital Currency. Als die wordt ingevoerd, kan de overheid al onze financiële transacties controleren en zelfs voorschrijven waar we ons geld wel en niet aan mogen uitgeven. Dit is het einde van onze privacy en vrijheid. De Andere Krant start een campagne om contant geld te bevorderen. Alle abonnees ontvangen een vel met stickers om op 2 euro-munten te plakken. We hopen zo zoveel mogelijk mensen wakker te schudden. Geld moet vrij en van ons blijven!

Op de G20-top die eerder deze maand werd gehouden was de invoering van de zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC) onderwerp van gesprek. Zowel de CBDC’s als een verregaande digitale identiteit door middel van een gezondheidspaspoort zijn opgenomen in de slotverklaring van de G20-top waar Nederland maar ook Klaus Schwab van het World Economic Forum (WEF), beiden geen lid van de G20, aanwezig waren.

Op woensdag 23 november vond er een Kamerdebat plaats over deze digitale overheidsmunt. De Kamerleden benadrukten het belang van privacy, maar hoe kan privacy ooit worden gewaarborgd met een digitale munt? De Europese Commissie belooft dat contant geld niet zal verdwijnen, maar tijdens het debat werd gerefereerd aan een rapport geschreven door de ECB waarin wordt gesteld dat deze digitale munt de monetaire opties verruimt wanneer cash geld verdwijnt.

In de praktijk verdwijnt het contant geld al. Op veel plekken wordt dit wettelijk geldende betaalmiddel al geweerd. Het aantal geldautomaten is de afgelopen 10 jaar gehalveerd. Gedurende de corona periode werd contant geld op veel plekken geweigerd met de onbewezen argumentatie dat contant geld voor besmettingen zou zorgen.

Als we deze ontwikkeling ­accepteren, kan de overheid al onze financiële transacties controleren en zelfs voorschrijven waaraan we ons geld mogen uitgeven. Zover is het nog niet, maar de overheid heeft de afgelopen jaren meermaals laten zien dat onze vrijheid ondergeschikt is aan de agenda’s die worden uitgerold.

De manier om deze ontwikkeling tegen te gaan is naast bewustwording ook simpelweg zoveel mogelijk contant te blijven betalen, winkels die contant geld weigeren links laten liggen en zorgen dat contant geld een wezenlijk onderdeel blijft van ons geldsysteem.

Deze week ontvangen al onze abonnees een vel met muntstickers waarmee het bewustzijn met betrekking tot contant geld onderstreept wordt. Plak deze stickers op € 2-munten, op die manier kunnen we heel veel Nederlanders bereiken.

Wil je ook een stickervel ontvangen, dan kan dat door De Andere Krant van 26 november te bestellen, we voegen bij iedere bestelde krant een stickervel toe. Of bestel de vellen los per 5 vellen via de tab geschenken via onze bestelpagina.


Deze actie is mede mogelijk gemaakt door: Spandoekman.nl
De wakkere webshop waar je met een gerust hart al je demo-materiaal kunt bestellen. Zoals spandoeken, vlaggen, stickers, drukwerk en belettering. Ook voor opmaak en montage kun je bij Timo Kraaijkamp terecht. Zij zijn verkooppunt van De ­Andere Krant, produceren en verkopen vlaggen van Hart voor Vrijheid en zijn ook aangesloten bij Keuze Vrij Bij Mij.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.