Nieuws Mens en Macht

Nieuw bewijs voor cover-up topvirologen van herkomst coronavirus

lablek koopmans
Fotografie: Ng Han Guan | AP Foto
💹

Nieuwe onthullingen lablek, wanneer wordt Koopmans ondervraagd?​
Nieuwe onthullingen lablek, wanneer wordt Koopmans ondervraagd?
Datum: 5 december 2023
Mens en Macht

Toine de Graaf

Toine de Graaf

Een nieuwe documentaire van Sky News Australia levert aanvullend bewijs dat vanaf begin 2020 vanuit de VS een “georkestreerde inspanning” is geleverd om de aandacht af te leiden van een mogelijk lablek in Wuhan.1 In de documentaire ‘What Really Happened in Wuhan, the Next Chapter’ onthult onderzoeksjournalist Sharri Markson onder meer dat CIA-analisten die de lablek-theorie steunden, volgens een klokkenluider werden omgekocht om hun standpunt te wijzigen. Alles met het doel om het Wuhan Institute of Virology (WIV) en Anthony Fauci uit de wind te houden. Daarbij waren ook virologen Marion Koopmans en Ron Fouchier van het Rotterdamse Erasmus MC betrokken.

Interessant in dit opzicht is vooral Marksons interview met Robert Kadlec, destijds de Amerikaanse staatssecretaris van Health and Human Services en technisch gezien de superieur van Fauci. Kadlec vertelde haar dat hij discussies voerde met Fauci en diens baas Francis Collins, en dat ze bewust hadden besloten om de lablek-theorie te bagatelliseren. Dit om te voorkomen dat mensen beschuldigingen zouden gaan uiten over betrokkenheid van de VS bij onderzoek dat het virus zou kunnen hebben gecreĂ«erd. Maar ook om Fauci’s reputatie te beschermen. “Wat dat nog acuter maakte, was het feit dat ze geen goed zicht hadden op wat ze deden en wat ze ondersteunden via de subsidies - via EcoHealth Alliance - die naar het Wuhan Institute of Virology gingen”, aldus Kadlec.

Vaststaat dat Fauci, als fanatiek pleitbezorger van labonderzoek waarbij virussen bewust gevaarlijker worden gemaakt (gain of function-onderzoek), het nodige had te vrezen van al te veel aandacht voor de oorsprong van het virus. Dus volgde een massieve cover-up, waarover De Andere Krant eerder uitgebreid berichtte. 2

De basis werd gelegd tijdens een door Fauci geïnitieerde geheime tele­conferentie die plaatsvond op 1 februari 2020, met een select groepje virologen. Ook Koopmans en Fouchier van het Rotterdamse Erasmus MC namen deel. Niet verrassend, want veel met Amerikaans geld gefinancierd virusonderzoek vindt plaats buiten de VS: in Wuhan, maar ook in Rotterdam.

Viroloog Robert Malone besteedde op 28 november op zijn Substack aandacht aan de nieuwe, Australische onthullingen.3 Hij concludeert dat Kadlec toegeeft dat hij direct heeft geholpen (of leiding heeft gegeven) aan de cover-up van Fauci en Collins om “hun gain-of-function-programma en hun eigen hachje te beschermen”. Volgens Malone is duidelijk wat er moet gebeuren: “Het Congres moet een speciale aanklager inhuren. Nu.”

Die aanklager dient zich vervolgens direct te melden bij Kadlec, want die lijkt opzichtig te solliciteren naar een deal met bijbehorende strafvermindering. Duidelijk is in elk geval dat hij Fauci voor de bus heeft gegooid. In Nederland zijn door de partij van Wybren van Haga, BVNL, in december 2022 Kamervragen gesteld over de betrokkenheid van Fouchier en Koopmans, maar minister Kuipers antwoordde dat de teleconferentie een “wetenschappelijke gedachtewisseling” betrof waar de regering zich niet mee wenste te bemoeien.
De twee Nederlanders zijn door het parlement nooit ondervraagd over de lablek-kwestie. 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.