Nieuws Opinie

Bent u voor of tegen tirannie?

column karel voor of tegen
Beeld: Arnaud Jaegers | Unsplash
💨

Wat als de meerderheid voor lockdowns is?​
Wat als de meerderheid voor lockdowns is?
Datum: 24 februari 2023
Opinie

Karel Beckman

Karel Beckman

Er komen weer verkiezingen aan. We gaan weer net doen met zijn allen alsof het wat uitmaakt welke partijen winnen of verliezen. Klink ik cynisch?

Maurice de Hond zei bij Blckbx.tv dat, als zijn opiniepeilingen bewaarheid worden, de coalitiepartijen in de problemen zullen komen. Waarom? Ze raken hun meerderheid kwijt en moeten “voortaan met de pet in de hand bij Groenlinks en PvdA langs om iets gedaan te krijgen”. Maurice, met alle respect, je geloof toch niet echt dat er een wezenlijk verschil is tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA?

De ‘rechtse oppositie’ dan? BBB, PVV, JA21? Zouden die geen verschil kunnen maken?

Ik zou er mijn hoop niet op vestigen. Het moet inmiddels toch voor iedereen wel duidelijk zijn dat er iets aan de hand is dat uitstijgt boven de verschilletjes tussen de Nederlandse politieke partijtjes. Dat Nederland, als soeverein land, in rap tempo wordt ontmanteld.

Al het beleid dat Nederland moet uitvoeren, komt van buiten de grenzen. Of het nu gaat om financiën, klimaat, energie, milieu, landbouw, immigratie, voeding, media, digitalisering, enzovoort, de ‘richtlijnen’ (decreten) komen uit Brussel en worden afgestemd met globalisten en lobbyisten in Washington, Londen, Berlijn, Genève, Davos. Ons ‘gezondheidsbeleid’ wordt bepaald door de WHO en haar ‘partners’. Ons buitenlands beleid wordt bepaald door de Navo.

Dat betekent: als je zelf wilt beslissen hoeveel mensen het land binnen mogen, hoe je je pensioenen wilt regelen, hoeveel windmolens je mag neerzetten, hoeveel boeren je mag laten voortbestaan – moet je de EU verlaten. Als je je economie en je geld wilt redden, moet je uit de euro. Als je weer gezondheidszorg wilt voor de mensen, moet je de WHO verlaten. Als je wilt stoppen met oorlog voeren, moet je de Navo uit. Welke partijen durven dit aan?

Daarbij ben je er dan nog niet. Als je echt iets wilt veranderen, moet je ook de strijd aangaan met ‘de staat in de staat’. Wat bedoel ik daarmee? Waar er vroeger ‘zuilen’ bestonden, gebaseerd op levensovertuiging, zijn er nu twee zuilen over: zij die worden betaald door de staat, en zij die dat niet worden. Die eerste groep zal nooit vrijwillig meewerken aan echte verandering.

De gesubsidieerde media, omroepen, culturele instellingen, milieuorganisaties, activisten, consultants, maatschappelijke instellingen, ‘publiek-private partnerships’, onderzoeksinstellingen – dit zijn de lakeien van de gevestigde orde die, met een lekker salaris en een vast dienstverband, het publieke debat beheersen en het volk koest houden. Als je echt iets wilt veranderen, dan moet je dit circus de nek omdraaien. Wie durft dit aan?
Voor zowel de ‘rechtse’ als ‘linkse’ oppositie (SP, Partij voor de Dieren) zijn dit allemaal veel te radicale gedachten. Dus zullen ze, of ze willen of niet, worden meegevoerd in de maalstroom van financiële, politieke en ideologische belangen die ons naar de afgrond drijven.

En FVD? Zij zijn de enige partij die het aandurft aan de orde te stellen waar het echt om gaat: de ontmanteling van Nederland. Dat biedt enige hoop. Ook al zal FVD zelf weinig voor elkaar kunnen krijgen, ze kunnen het debat beïnvloeden en mensen meer bewust maken van wat er gaande is. Zolang het relatief goed gaat in Nederland, zullen weinig mensen ervoor openstaan. Maar als we in een crisis worden gestort, is het goed dat deze ideeën in het collectieve bewustzijn zitten.

Waar ik niet blij van word, is hun getamboereer op het referendum. “De inspraak van het volk zou het einde betekenen van de tirannie die ons land in de greep houdt”, stond in een verkiezingsnieuwsbrief van FVD. Zou het echt?

“Zijn we voor of tegen het binnenhalen van miljoenen asielzoekers? Zijn we vóór of tégen het betalen van 1000 miljard voor klimaathysterie?” FVD wil dat we dat per referendum beslissen. Ik snap dat wel, het is electoraal aantrekkelijk. Maar wat als de meerderheid vóór klimaathysterie blijkt te zijn? Voor de nieuwe Wet publieke gezondheid? Voor lockdowns? Voor een verbod op FVD? Of gaan we over dergelijke kwesties niet stemmen?
Als we van de tirannie af willen die ons land in de greep houdt, moeten we de macht van de staat beperken, zou ik zeggen. Niet vervangen door de dictatuur van de meerderheid.


 
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
Wil je meer weten?
Koop de nieuwste editie bij jou in de buurt, of bestel deze editie.
©2024 De Andere Krant.
Alle rechten voorbehouden.